Τα κοινωνικά δίκτυα εδώ και χρόνια είναι μία καθημερινή πραγματικότητα.
Μία ψηφιακή μεν πραγματικότητα αλλά παραμένει να είναι κάτι το καθημερινό και ίσως και αναγκαίο για πολλούς.
Είπα για πολλούς γιατί δεν είναι το ζητούμενο σίγουρα για όλους.
Τα κοινωνικά δίκτυα σχεδιάστηκαν και λειτουργούν κάτω από κάποιους όρους. Το σίγουρο ειναι ότι δεν λειτουργούν κάτω από τους ίδιους ορους...αλλιως δεν θα υπήρχε ή ανάγκη να υπάρχει περισσότερο από ενα.
Με αυτή λοιπόν τη λογική θα αναλύσουμε λίγο την ουσία και την αναγκαιότητα αυτών.
Υπάρχει ή γενική ιδέα ότι για μία επιχείρηση ειναι απολύτως σημαντικό να δημιουργήσει ένα "νέφος" επισκεπτών γύρω από το τάδε ή το δινα δικτυο. Αυτό σε καμια περίπτωση δεν είναι αναγκαίο. Μα επιχείρηση μπορεί καλλιστα να μην έχει κανένα λινκ στον κοινωνικό ιστο, χωρίς αυτό να αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για την ψηφιακή της επιβίωση. Τα πάντα εξαρτώνται από το είδος της επιχείρησης και τον τροπο που διεξάγει η θα διεξάγει τη δουλειά της / work enviroment / για το προϊόν ή την υπηρεσία που εμπορεύεται.
Για παράδειγμα αν μία επιχειρηση δεν έχει συνεχείς αλλαγές αλλά ούτε και απευθύνεται σε μεγάλο κοινό, δεν έχει ανάγκη από δίκτυα τύπου Twitter...Λακωνικά και με αμεσότητα .
Μία επιχείρηση που διεξάγει περισσότερο Β2Β και έχει πολύ λίγους ή και μηδενικού πελάτες λιανικής ΔΕΝ εχει ανάγκη κοινωνικής δικτύωσης γιατί δεν είναι "κοινωνικός" ο χαρακτήρας της γιατί δουλεύει περισσοτερο στην χονδρική.
Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει λοιπόν να μελετούμε καλά τι και πώς θέλουμε να το επιτύχουμε αυτο και μετά να ασχολούμαστε με την κοινωνική ψηφιακη δικτύωση της εταιρίας μας.
Ας μην υποτιμούμε το χρόνο αλλά και το κόστος για να μπορέσουμε να ασχοληθούμε με ένα και μόνο κοινωνικό δίκτυο από τα γνωστά και να μην μείνουμε μόνο ένα άδειο κουφάρι ενός προφίλ που μάλλον δυσαρέσκεια θα φέρει στους πελάτες μας παρά καλή εντύπωση.
Τάσος Καμπουρόπουλος

On site SEO

Σας τροποποιούμε τον ιστοχώρο σας για να έρχεστε ΠΡΩΤΟΙ στα οργανικά αποτελέσματα αναζήτησης!!!

 

FAB News