Σήμερα η ανάγκη διαδικτυακής επικοινωνίας και ειδικά διαμέσου κοινωνικών δικτύων κατέστησε δυνατή την «αντίληψη» ενός ή χιλιάδων προϊόντων όπως και των εταιριών που τα παράγουν.

Social-Media

Έτσι, η επαφή καταναλωτή προς καταναλωτή και ο αντίκτυπος αυτής της επαφής μεγεθύνθηκε παράλογα στην αγορά. Δλδ οι παλιές στρατηγικές πωλήσεων είναι πια παρελθόν. Οι μάνατζερς παλαιότερα, έπρεπε να εκπαιδεύσουν προσωπικό και καταστήματα να μπορούν να αναγνωρίζουν τις ανάγκες των πελατών τους προκειμένου να μπορούν να τους δώσουν το κατάλληλο προϊόν. Σε μια κοινωνία διασύνδεσης, οι καταναλωτές δεν έρχονται σε επαφή με υπαλλήλους, αλλά συνήθως με τις κατασκευάστριες εταιρίες ή με διαδικτυακούς μεταπωλητές.

Η παράμετρος «αξιολόγηση αναγκών, διερεύνηση και πώληση» δεν άλλαξε σαν παράμετρος αλλά άλλαξε δραματικά σαν πρακτική. Πλέον η πωλήτρια εταιρία πρέπει να βασιστεί σε άλλες τακτικές ώστε να μπορέσει να καλύψει την παράμετρο αξιολόγησης και να εφευρίσκει συνέχεια νέες μεθόδους προσέλκυσης πελατών διαμέσου του διαδικτύου. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο αυξάνοντας την εμπειρία του χρήστη του διαδικτύου και του σεβασμού της προς αυτόν. Αυτό σημαίνει πολλά, ειδικά για αυτούς που απασχολούνται μόνο με διαδικτυακές πωλήσεις.

Οι παλιές λοιπόν τακτικές του Μάρκετινγκ και των Πωλήσεων είναι πια παρελθόν και οι παλαιοί μάνατζερς πρέπει να ξανακαθίσουν στο σκαμνί προκειμένου να λαξεύσουν την ιδέα και την εταιρική πραγματικότητα πίσω από ένα προϊόν ανεξίτηλα διαμέσου του διαδικτύου απευθείας στον τελικό καταναλωτή, με γνώμονα οτι και αυτός δυνητικά είναι μια μόχλευση σε άλλους για την πώληση των προϊόντων της εταιρίας.

Τα κοινωνικά δίκτυα όσο και να φαίνεται απλή η φιλοσοφία τους και ο ρόλος τους κοινότυπος, καλώς ή κακώς κρύβουν μέσα τους μια πολύ μεγάλη στρατηγική για αυτόν που θέλει να «εκμεταλλευτεί» προσοδοφόρα την ύπαρξή των!

Τασος Καμπουρόπουλος

On site SEO

Σας τροποποιούμε τον ιστοχώρο σας για να έρχεστε ΠΡΩΤΟΙ στα οργανικά αποτελέσματα αναζήτησης!!!

 

FAB News